Rouwdrukwerk

Waarom een rouwkaart ?

Na het overlijden is het belangrijk om na te denken over een rouwkaart. Daarmee kunt u de nabestaanden laten weten wie er overleden is, waar en wanneer de plechtigheid is, of en wanneer er gelegenheid is tot condoleren en of het mogelijk is om voor de uitvaartbijeenkomst afscheid te nemen van de overledene. Wilt u geen rouwkaarten versturen, maar het overlijden wel wereldkundig maken? Dan kunt u ook kiezen voor een rouwadvertentie.

Een persoonlijke rouwkaart

Vroeger zagen alle rouwkaarten er hetzelfde uit: een brief met een grijze of zwarte rand eromheen. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk en kunt u het rouwdrukwerk heel eigen maken. Bijvoorbeeld door kleur te gebruiken en een mooie foto of het lievelingsschilderij van de overledene op de kaart te laten drukken. Of een tekening, die door een kleinkind of kunstenaar is gemaakt. Ook kunt u een tekst in eigen handschrift op de kaart zetten. Een sober ontwerp mag natuurlijk ook.

Tekst op een rouwkaart

Veel mensen vinden het moeilijk om te bedenken welke tekst ze op een rouwkaart willen zetten. Onze uitvaartbegeleiders helpen u er graag bij.

Rouwpost verzenden

Rouwdrukwerk moet zorgvuldig worden behandeld. Daarom zit rouwpost in een speciale envelop met speciale postzegels. Wij regelen dit voor u. Als u wilt, bezorgen wij de kaarten voor u bij het postkantoor. De volgende dag worden de kaarten bezorgd. In het weekend biedt PostNL een speciale bezorgservice. De post wordt dan op zondag opgehaald en een dag later bezorgd.

Dankbetuiging

Na de uitvaart kunt u een dankbetuiging sturen. De meeste mensen versturen dit ongeveer vier of zes weken na de plechtigheid. Eerder of later kan natuurlijk ook. 

Rouwdrukwerk sturen? Vraag uw uitvaartbegeleider 

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66