Rouwdrukwerk

Mogelijkheden rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk was vroeger standaard erg sober. In de meeste gevallen was het een brief met een grijze of zwarte rand eromheen. De laatste jaren is dat aan het veranderen en wordt er vaker gebruik gemaakt van foto's en andere kleuren om het geheel een persoonlijk tintje te geven.

Onder rouwdrukwerk verstaan we een aantal dingen, zoals een overlijdensadvertentie, rouwkaart en een bedankkaart voor na de uitvaart. Met een advertentie en rouwkaart kunt u laten weten wie er overleden is, waar en wanneer de plechtigheid is en of en wanneer er gelegenheid is tot condoleren en of het mogelijk is om voor de uitvaartbijeenkomst afscheid te nemen van de overledene. 

Een persoonlijke rouwkaart

Vroeger was er op het gebied van rouwkaarten niet veel mogelijk. Tegenwoordig kunt u het rouwdrukwerk heel eigen maken, bijvoorbeeld door kleur te gebruiken en een mooie foto van de overledene op de kaart te laten drukken. U kunt er ook voor kiezen om een persoonlijke boodschap, herinnering of gedicht aan de kaart toe te voegen. Of bijvoorbeeld een afbeelding die verwijst naar de hobby van de overleden dierbare. Er zijn dus veel meer mogelijkheden dan u wellicht denkt.

Maar wat voor tekst zet je op de kaart? Het is iets waar veel mensen mee worstelen. Op internet staan veel voorbeelden. Daarnaast denkt de uitvaartverzorger graag met u mee over een passend ontwerp en tekst.

Rouwdrukwerk moet zorgvuldig worden behandeld, daarom zit rouwpost in een speciale envelop met speciale postzegels. Wij regelen dit voor u. Als u wilt, bezorgen wij de kaarten voor u bij het postkantoor. De volgende dag worden de kaarten bezorgd. In het weekend biedt PostNL een speciale bezorgservice. De post wordt dan op zondag opgehaald en een dag later bezorgd.

Overlijdensadvertentie

Veel nabestaanden kiezen voor zowel een advertentie als een rouwkaart, maar dit hoeft niet. Een overlijdensadvertentie wordt vaak geplaatst om kennissen van vroeger en bijvoorbeeld oud-collega's te laten weten dat iemand is overleden. Als u een overlijdensadvertentie wilt laten plaatsen, kan de uitvaartleider u hiermee helpen.

Bedankkaarten

Na de uitvaart kunt u een bedankkaartje sturen. De kaart is vaak voorzien van een foto en een persoonlijke tekst. De meeste mensen versturen dit ongeveer vier of zes weken na de plechtigheid. Eerder of later kan natuurlijk ook.

Wilt u meer weten over rouwdrukwerk? Neem gerust contact met ons op!

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66