Grafmonumenten

Het grafmonument: een tastbaar symbool

Een grafmonument of gedenkmonument is een tastbaar symbool waarmee u herinneringen levend houdt. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende materialen en vormen. Begraafplaatsen hebben vaak regels over materialen en afmetingen. Onze uitvaartverzorger kan u hierover informeren.

Grafmonument uitzoeken: neem de tijd

Na de begrafenis is er ruim de tijd voor het uitzoeken van een monument. Een monument kan namelijk niet direct geplaatst worden, want het graf moet eerst een tijd inklinken om verzakking te voorkomen. Meestal wel een half jaar tot een jaar. Dit geeft tijd om een juiste keuze maken uit materialen, vorm en tekst. Vindt u het vervelend dat het graf zolang zonder monument staat? Dan kunt u een tijdelijk grafmonument plaatsen. Bijvoorbeeld een bordje met de naam erop of een klein steentje.

Vorm en materiaal van een grafmonument

Grafmonumenten worden meestal gemaakt van natuursteen, hout, glas, rvs of een combinatie hiervan. Natuursteen is robuust en is in verschillende kleuren te krijgen. Omdat het een natuurproduct is, heeft elke steen een unieke tekening en eigen kleurnuances. De meeste materialen kunnen bij een steenhouwerij of door een kunstenaar in elke gewenste vorm gemaakt worden.

Tekst op een grafmonument

Voor de tekst op het monument heeft u de keus uit verschillende lettertypes. De tekst kan in het materiaal worden gegraveerd of worden opgeplakt.

Grafmonument plaatsen

Om een grafmonument te mogen plaatsen, is meestal een vergunning nodig. En vaak moet er eerst een fundering worden aangebracht. Meestal zorgt de steenhouwerij voor dit alles.


Neem contact op voor meer informatie over grafmonumenten.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66