Grafmonumenten

Het grafmonument: een tastbaar symbool

Na een begrafenis heeft u ruim de tijd voor het uitzoeken van een grafmonument. Dit monument wordt uiteindelijk op het graf geplaatst. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het monument. U kunt kiezen uit allerlei verschillende materialen en vormen. Ook kunt u zelf bepalen of en welke tekst er op het monument komt te staan.

Een grafsteen of monument kan niet meteen op het graf worden geplaatst. Het graf moet namelijk eerst een tijd inklinken om verzakking te voorkomen. Vaak duurt het daarom wel een halfjaar tot een jaar voordat de grafsteen geplaatst kan worden. Dat geeft u ook de tijd om goed na te denken over het juiste monument en de juiste tekst.

Als u in de tussentijd toch graag iets op het graf wilt plaatsen, dan kunt u een tijdelijk grafmonument plaatsen. Bijvoorbeeld een bordje met de naam van de overledene erop of een klein steentje.

Vorm en materiaal van een grafmonument

Grafmonumenten worden meestal gemaakt van natuursteen, hout, glas, rvs of een combinatie hiervan. Natuursteen is robuust en is in verschillende kleuren te krijgen. Omdat het een natuurproduct is, heeft elke steen een unieke tekening en eigen kleurnuances. De meeste materialen kunnen bij een steenhouwerij of door een kunstenaar in elke gewenste vorm gemaakt worden.

Tekst op een grafmonument

De tekst op het monument mag u zelf bepalen; u heeft ook de keus uit verschillende lettertypes. Denkt u daar vooral goed over na. Wat wil u zeggen? Wat vindt u prettig? De tekst kan in het materiaal worden gegraveerd of worden opgeplakt.

Grafmonument plaatsen

Om een grafmonument te mogen plaatsen, is meestal een vergunning nodig. En vaak moet er eerst een fundering worden aangebracht. Meestal zorgt de steenhouwerij voor dit alles.

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is het zaak dat u er de tijd voor neemt. U hoeft geen overhaaste beslissingen te nemen. U kunt zich rustig oriënteren op de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66