Rouwbloemen

Waarom bloemen bij een uitvaart ?

Bloemen vormen een levend symbool van liefde en respect. Ze geven sfeer en bieden troost aan de nabestaanden. Bij crematies en begrafenissen nemen rouwbloemen daarom vaak een belangrijke plaats in.

Waar leg je rouwbloemen neer ?

Er zijn geen vaste regels voor het neerleggen van bloemen, boeketten en kransen. Daarom is het goed om er van tevoren over na te denken wat u wilt. Vaak leggen mensen een bloemstuk bij of op de kist of delen ze bloemen uit tijdens de afscheidsceremonie. Soms nemen gasten ook bloemen mee naar de plechtigheid. Heeft u specifieke wensen voor de kleur of de soort bloemen? Of wil u liever geen bloemen? Vergeet dit dan niet te vermelden in de rouwadvertentie en op de rouwkaart.

Welke bloemen ?

Er wordt vaak gezegd dat bloemen een eigen betekenis hebben. Een witte of een rode roos betekent bijvoorbeeld ‘voor altijd samen’, een lelietje van dalen betekent ‘Christus’ en een rode anjer betekent ‘zuivere liefde’. Op het internet kunt u de betekenissen vinden die vaak aan bloemen worden toegeschreven. Maar voelt u zich vooral vrij om de bloemen te kiezen die u zelf mooi en passend vindt.

Wat gebeurt er met de rouwbloemen na de plechtigheid ?

U mag zelf kiezen wat u wil doen met de bloemen. Na een begrafenis kunt u ze op het graf laten liggen. Na een crematie kunt u de bloemen vaak achterlaten op een speciale plaats op het terrein, of ze naar een ander familiegraf brengen. Het crematorium zorgt na verloop van tijd voor het opruimen van de uitgebloeide bloemen. Wilt u een of meer bloemen mee naar huis nemen en laten drogen als blijvende herinnering, dan kan dat ook. Hetzelfde geldt overigens voor de linten aan bloemstukken en kransen. 

Bespreek uw wensen met ons ons? Neem contact op.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66