Uitvaart regelen

Uitvaart: afsluiting en vertrekpunt

Is iemand die dichtbij u staat overleden? Samen met u geven we vorm aan het afscheid en de uitvaart en delen we verhalen. Zo wordt het afscheid behalve de afsluiting van een periode ook een vertrekpunt, een nieuw begin. Een begin van het leven zonder degene met wie u verbonden was. Maar ook het begin van herinneringen.

Wat te doen bij een sterfgeval?

Als iemand overlijdt, moet er van alles worden geregeld. Gelukkig kunt u gerust eerst de tijd nemen voor emoties en om tot rust te komen. Wat er in de eerste uren na het overlijden precies moet gebeuren, leest u bij Wat te doen bij overlijden.

Een uitvaart regelen, hoe gaat dat?

De meeste mensen maken in hun leven niet vaak van dichtbij een overlijden mee. Het is dan best moeilijk om te weten wat ze allemaal moeten regelen. Bovendien vragen de emoties vaak zoveel ruimte dat het moeilijk is om energie op te brengen voor al die praktische zaken. Onze uitvaartbegeleiders helpen u om overzicht te houden, en om de uitvaart goed te regelen volgens de uitvaartwensen van de overledene en de wensen van de nabestaanden. In een eerste gesprek nemen wij deze wensen in alle rust met u door.

Een persoonlijk uitvaart regelen

Geen twee mensen zijn gelijk. En dus is ook elke uitvaart uniek. De hoeveelheid gasten, de locatie, het rouwvervoer: ieder afscheid heeft zijn eigen sfeer. De een kiest voor een groots afscheid met veel mensen, wijn, culinaire hapjes en veel bloemen. De ander voelt zich prettiger bij een afscheid in besloten kring, een sobere afscheidsbijeenkomst en eigen rouwvervoer. Bijna alles is mogelijk om het afscheid in te vullen op een manier die past bij de mens die de overledene was. Zo wordt de uitvaart niet alleen de afsluiting van een kostbaar mensenleven, maar schept het voor nabestaanden ook ruimte om verder te gaan.

Overlijden melden? Bel (0592) - 40 65 66 (24/7 bereikbaar).

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66