Uitvaartlocaties

Locaties voor opbaren

In de dagen na het overlijden wordt de persoon die is overleden opgebaard. Het opbaren kan op verschillende plekken. Thuis, in een uitvaartcentrum, of bijvoorbeeld in een kerk of clubhuis. Het gaat erom dat de nabestaanden rustig afscheid kunnen nemen van de overledene. Goed afscheid nemen is belangrijk om daarna het leven beter te kunnen oppakken.

Uitvaartlocaties

Bij een goed afscheid hoort een fijne plek. Een plek met een sfeer die bij de overledene en de nabestaanden past. Een plek om verhalen te delen en herinneringen op te halen. Om kaarsen te branden of foto’s te bekijken. Misschien met sprekers erbij, muziek, of een mooi gedicht. Zo’n plek kan een uitvaartcentrum zijn, maar dat hoeft niet. De afscheidsbijeenkomst kan ook plaatsvinden op een strand, in uw tuin, of in een café of museum, om maar wat te noemen.

Locatie voor een uitvaart, waarop letten ?

Een uitvaart vanuit huis voelt vertrouwd en intiem. Kiest u voor een locatie elders? Let dan niet alleen op praktische zaken zoals het oppervlak, parkeergelegenheid, mogelijkheden voor catering en audioapparatuur, maar ook op sfeer, licht, kleuren en ruimte. En bedenk dat u met foto’s en persoonlijke spullen van iedere locatie een persoonlijke plek kunt maken.

Bijzondere afscheidslocaties

Een afscheid is de afsluiting van een periode en tegelijk het begin van een nieuwe fase. Is een afscheid met aandacht vormgegeven, dan helpt dat om na de uitvaart verder te gaan. U hoeft zich daarbij niet te laten beperken door wat gebruikelijk is. Wilt u een bijzondere locatie voor de afscheidsbijeenkomst, zoals een schip of een theaterzaal? We helpen graag om dat mogelijk te maken.

Sprekers tijdens de afscheidsplechtigheid

Speelt religie een belangrijke rol? Dan is een dominee, pastor of andere voorganger vaak degene die het woord doet en wordt er meestal gebruik gemaakt van een liturgie. Naast de voorganger kunnen ook mensen uit eigen kring als spreker optreden. Een andere mogelijkheid is het inschakelen van een funerair spreker. Dat is iemand van buitenaf, die het woord doet als de nabestaanden dat niet willen of kunnen. Wilt u graag een spreker in dialect? Laat het onze uitvaartbegeleiders weten, wij kunnen dit voor u regelen.

Op zoek naar een locatie voor een uitvaart? Neem contact op.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66