Uitvaartlocaties

Bij het regelen van een afscheid is ook de locatie van de uitvaart erg belangrijk. Het is van belang dat het een plek is waar u zich goed voelt, waar u verhalen kunt delen en waar u herinneringen op kunt halen. De plek voor de uitvaartplechtigheid kan een uitvaartcentrum zijn, maar dit hoeft niet. De bijeenkomst kan ook plaatsvinden op een strand, op een kasteel, in uw tuin, in een café of zelfs een museum.

Waar moet u op letten?

Als u op zoek gaat naar een geschikte uitvaartlocatie, hou dan een paar zaken in uw achterhoofd. Uiteraard de praktische zaken, zoals het oppervlak, parkeergelegenheid, mogelijkheden voor catering en audioapparatuur. Maar let daarnaast ook op sfeer, licht, kleuren en ruimte. Bedenk ook dat u met behulp van foto's en persoonlijke spullen van bijna iedere locatie een heel persoonlijke en mooie plek kunt maken.

Bijzondere afscheidslocaties

We noemden het net al even kort: het afscheid kan plaatsvinden bij u thuis of in een uitvaartcentrum, maar u kunt daarnaast ook voor een andere locatie kiezen. U hoeft zich dus niet te laten beperken door wat gebruikelijk is. Wellicht wilt u het afscheid laten plaatsvinden op een schip, in een theaterzaal, op een kasteel of in een mooie tuin. Wij helpen u graag om dat mogelijk te maken.

Sprekers tijdens de afscheidsplechtigheid

Wie er wat gaat zeggen tijdens de plechtigheid is geheel aan u. Als religie een belangrijke rol speelt, neemt vaak de dominee, pastor of andere voorganger het woord en wordt er meestal gebruik gemaakt van liturgie.

Naast de voorganger kunnen ook mensen uit de eigen kring als spreker optreden. Dit kan één iemand zijn, maar ook meerdere mensen. Wellicht iemand die het levensverhaal vertelt, iemand die een gedicht voordraagt of een goede vriend die een aantal herinneringen deelt.

Het is echter ook mogelijk om een funerair spreker in te huren. Dit is iemand van buitenaf die het woord doet als nabestaanden dat niet willen of kunnen. Wilt u graag een spreker in dialect? Laat het onze uitvaartbegeleiders weten, zij kunnen dit voor u regelen.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact contact met ons op.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66