Opbaren

Wat is opbaren ?

Vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart wordt de persoon die is overleden opgebaard. Nabestaanden kunnen dan in alle rust afscheid nemen. Dit kan volgens de Nederlandse wet tot uiterlijk op de zesde werkdag na de dag van overlijden; daarna moet de uitvaart plaatsvinden.

Opbaren en verzorging van de overledene

Voor de verwerking van het verlies is het belangrijk dat de overledene er uitziet zoals hij of zij was. Bij De Laatste Eer Assen geven we daarom bijzonder veel aandacht aan de verzorging van de overledene. De ene keer kost de verzorging meer tijd dan de andere keer. Het ene lichaam is immers het andere niet. Onze speciaal opgeleide verzorgers nemen zoveel tijd als nodig is om te zorgen dat de overledene er tijdens de opbaring zo mooi mogelijk bij ligt.

Waar opbaren ?

Opbaren kan thuis, maar ook in een uitvaartcentrum of op een andere locatie zoals een kerkgebouw of clubhuis. Als nabestaanden in een vertrouwde omgeving afscheid willen nemen, kiest men vaak voor thuis opbaren. De Laatste Eer Assen zorgt dan voor alle nodige middelen om dit mogelijk te maken. Opbaren kan op bed of opbaarplank, of in een kist.

Persoonlijk opbaren

Ook als u ervoor kiest om de overledene niet thuis op te baren, kunt u een heel persoonlijke sfeer scheppen. Bijvoorbeeld door het neerzetten van foto’s, kaarsen, en dierbare spullen en door muziek te draaien waar de overledene van hield.

Opbaren bij De Laatste Eer Assen

Wilt u de overledene niet thuis opbaren, dan is het goed om te weten dat wij aan de Pottenbakkerstraat een aantal intieme ruimtes hebben, waarin een overledene kan worden opgebaard. U krijgt een eigen sleutel, zodat u dagelijks van 9 tot 21 uur vrij in en uit kunt lopen om in alle rust afscheid te nemen van de overledene. Ook beschikken we over een ontmoetingsruimte, waar u wat kunt drinken of gewoon even kunt zitten. 

Kom eens kijken in ons uitvaartcentrum.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66