Na de uitvaart

Een nieuwe fase

De uitvaart is achter de rug en een nieuwe fase begint. Een fase waarin u voor de opgave staat uw leven op een zinvolle manier voort te zetten, zonder de mens die u moet missen. Op het meemaken van een groot verlies reageren de meeste mensen met rouw. Een rouwproces is een normale reactie op een verlies. Er zijn evenveel rouwprocessen als mensen; iedereen ervaart het anders en de periode van rouw duurt niet voor iedereen even lang. Dat de tijd alle wonden heelt, is ook niet altijd waar; het leven wordt nooit meer zoals voorheen, en het gemis kan lang voelbaar blijven. Een goed verlopen afscheid kan een positief effect hebben op het rouwproces. 

Nazorg

In de dagen na een overlijden gaan emoties en ‘praktische regeldingen’ hand in hand. Na de uitvaart is dat niet anders. Rouw, leren omgaan met het verlies en de praktische zaken die na het overlijden nog moeten worden afgehandeld, ze zijn er allebei. Daarom laten we u niet meteen na de uitvaart los, maar nemen we enkele weken erna weer contact op met u. Om te horen hoe het met u gaat en of u nog vragen heeft over de administratieve afhandeling, verzekeringen, een erfenis, belastingaangiften.

Praktische ondersteuning

Wilt u na de uitvaart dankbetuigingen sturen of een advertentie plaatsen en heeft u daar hulp bij nodig? Of worstelt u met de keuze voor een gedenkmonument of de bestemming van de as na een crematie? Onze uitvaartverzorger is u graag van dienst. U kunt altijd bij ons terecht, maar u kunt ook met de uitvaartverzorger een afspraak bij u thuis maken.

Heeft u al voor het nazorggesprek behoefte aan contact? Bel (0592) 40 65 66.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66