Uitvaartmogelijkheden

Uitvaarten: er is veel mogelijk

Een uitvaart is niet alleen de afsluiting van een periode, maar ook een vertrekpunt, het begin van een nieuwe fase. De start van een leven zónder, maar ook het begin van herinneringen. Verhalen, woorden, beelden, gevoelens en gedachten worden een waardevol bezit, persoonlijke monumenten van blijvende waarde. De mogelijkheden om een afscheid de aandacht te geven die het nodig heeft, zijn bijna eindeloos.

Persoonlijke keuzes voor uw afscheid

In het verleden werden begrafenissen meestal door buren en familieleden geregeld. Later werd uitvaartzorg steeds meer beschouwd als een zaak van algemeen belang, waar een vereniging het beste voor zou kunnen zorgen. In de jaren dertig verenigden Assenaren zich, omdat ze bezorgd waren over de gevolgen van de economische crisis en vonden dat iedereen recht heeft op een waardige uitvaart. Zo ontstond uitvaartvereniging De Laatste Eer Assen. In de loop van de jaren is er veel veranderd op het gebied van uitvaarten. Vroeger verliep een uitvaart vroeger nogal standaard. Tegenwoordig maken mensen persoonlijke keuzes en zijn er veel meer uitvaartmogelijkheden. Het is goed om tijdig over uw levenseinde en uitvaart na te denken en anderen te laten weten hoe u wilt dat uw afscheid er uitziet.

Er kan meer dan u denkt

Houdt u van de natuur en wilt u een afscheid in de open lucht? Is varen uw passie en wilt u liefst per boot naar uw laatste rustplaats worden gebracht? Er kan meer dan u denkt. Vragen die u zichzelf kunt stellen zijn bijvoorbeeld:

 Bespreek uw wensen met uw uitvaartbegeleider.

Zicht op wensen en mogelijkheden

Vindt u het lastig om na te denken over eigen uitvaartwensen? Heeft u ideeën, maar weet u niet of die haalbaar zijn? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden? Onze uitvaartbegeleiders denken graag met u mee. Bel of mail ons om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. We kunnen dan meteen inzicht geven in zaken als kosten en verzekeringen.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66

dleaweb10.jpg
Foto: Het Balloërveld, ©DLE Assen