Muziek bij de uitvaart

Muziek zegt meer

Soms zegt muziek meer dan woorden. Muziek raakt. Het kan herinneringen naar boven brengen, emoties losmaken, troost bieden. Met muziek kunt u de overledene herdenken. Het kan daarom heel mooi en passend zijn om muziek een plaats te geven in de uitvaartplechtigheid. 

Muziek tijdens de uitvaartplechtigheid

Er zijn vele mooie manieren om muziek te integreren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de overledene bij leven zijn wensen voor een bepaald muziekstuk of lied heeft doorgeven, of dat de nabestaanden een nummer kiezen. Dit kan tijdens de plechtigheid afgespeeld worden. U kunt ook liederen opnemen in een liturgie, die dan gezamenlijk worden gezongen door alle aanwezigen. Livemuziek is ook een mogelijkheid. U kunt hiervoor professionele (uitvaart-)muzikanten inhuren. Maar denk ook eens aan een familielid of vriend die een muziekinstrument speelt of die mooi kan zingen. Een kleinkind met een viool is een prachtige manier om de overledene te eren.

Uitvaartmuziek kiezen

Er bestaan oneindig veel liedjes en muziekstukken. Sommige muziek is speciaal geschreven voor begrafenissen en crematies: in de klassieke muziek heet dit een ‘requiem’. Op internet kunt u veel liedjes vinden die passend zijn voor begrafenissen. Natuurlijk zit u niet vast aan deze speciaal geschreven uitvaartmuziek. Misschien wilt u liever muziek ten gehore brengen waar de overledene van hield, of een lied met een mooie tekst. Klassiek, modern, Nederlandstalig of anderstalig, droevig, emotioneel, hoopvol of vol levenslust: u kunt alles kiezen wat u passend vindt. Wilt u muziek een plaats geven in het afscheid, maar vindt u het lastig om een keuze te maken? Onze uitvaartverzorgers denken graag met u mee.

Uitvaartmuziek en opnames: wat is mogelijk ?

Wilt u muziek laten horen tijdens de plechtigheid, of via een beamer foto’s en filmpjes tonen? Bespreek het met uw uitvaartverzorger. Ook als u de plechtigheid wilt opnemen, om deze later nog eens terug te kunnen kijken of luisteren.

Inspiratie of hulp nodig? Neem contact op.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66