Uitvaartkosten

Wat kost een uitvaart eigenlijk ?

Geen twee mensen zijn hetzelfde. Datzelfde geldt voor uitvaarten. De hoeveelheid gasten, de locatie, het rouwvervoer: ieder afscheid heeft zijn eigen sfeer. De een kiest voor een groots afscheid met veel mensen, wijn, culinaire hapjes en veel bloemen. De ander voelt zich prettiger bij een afscheid in besloten kring, een sobere afscheidsbijeenkomst en eigen rouwvervoer. Alles is mogelijk. We kunnen daarom niet precies zeggen wat de kosten van een uitvaart zijn; de hoogte van de uitvaartkosten hangt vooral samen met uw persoonlijke wensen.

Gemiddelde uitvaartkosten

Een gemiddelde uitvaart kost in ons land al snel zo’n € 6.000. Daarbij kost een begrafenis meer dan een crematie. Maar voor zowel een begrafenis of crematie geldt dat de hoogte van de rekening vooral samenhangt met de keuzes die u maakt. Sommige uitgaven gelden bij bijna elk afscheid, zoals die voor de laatste verzorging van de overledene, de kist en de diensten van de uitvaartverzorger. Welke kosten daar nog bijkomen, hangt af van de persoonlijke wensen voor bijvoorbeeld het opbaren, het rouwvervoer en de soort kist. Ook zijn er kosten verbonden aan de huur van een locatie voor de afscheidsplechtigheid, de inzet van dragers, grafkosten, bloemstukken, een grafmonument, rouwkaarten en rouwadvertenties.

Kosten begrafenis of crematie en uitvaartverzekering 

Aangifte doen, een rouwadvertentie opstellen, de uitvaartplechtigheid regelen. Wij zijn niet bij machte het verdriet van nabestaanden weg te nemen. Maar als er iemand is overleden zijn we er voor hen om te helpen met de praktische zaken. De nabestaanden hoeven het niet allemaal alleen te doen. En juist dat is in de dagen na een overlijden een grote steun.

Onze ondersteuning begint al bij het inventariseren van uw wensen en het geven van inzicht in de bijbehorende kosten. Als u wilt, kijken we ook samen met u naar uw mogelijkheden om deze uitgaven te bekostigen. Heeft u niet voldoende geld beschikbaar voor het betalen van een uitvaart, dan is een uitvaartverzekering die aansluit op uw uitvaartwensen zeker aan te raden.

Klik op de link hieronder voor de uitleg van ons aannametarief en onze algemene voorwaarden.

Uitleg aannametarief De Laatste Eer Assen
Algemene Voorwaarden De Laatste Eer Assen

Uitvaartverzekering bij De Laatste Eer Assen

Een uitvaartverzekering bij De Laatste Eer Assen betekent voor u dat u verzekerd bent bij een solide, degelijke organisatie met bijna 11.000 polissen en beroep kunt doen op professionele uitvaartbegeleiders met hart voor hun vak. U kunt kiezen tussen een basis- en een aanvullende verzekering.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66

dleaweb3.jpg
Foto: Langs het Deurzerdiep, ©DLE Assen