Oriënteren op uw uitvaart

Nu al nadenken over uw uitvaart?

Is het zinvol om nu al na te denken over uw uitvaart? Doodgaan is onontkoombaar, het hoort bij het leven. We weten alleen niet wanneer het zover is. Veel mensen vinden het prettig om te laten weten wat ze willen, zodat hun afscheid verloopt op een manier die bij hen past. Ook voor nabestaanden is dat een geruststellend idee.

Er is veel mogelijk

 Misschien weet u al wel of u kiest voor begraven of cremeren. Maar heeft u ook al ideeën over de uitvaartplechtigheid? Wilt u een kist en zo ja wat voor een, of kiest u voor een lijkwade? Heeft u nagedacht over muziek en bloemen? Een uitvaart is een bijzondere dag. Een dag waarop mensen samen een periode afsluiten en verhalen, woorden, beelden en gedachten delen. Een dag die voor uw nabestaanden het begin van herinneringen is.  De mogelijkheden om dit afscheid helemaal in te richten volgens uw persoonlijke wensen zijn talloos.

En hoe zit het met de kosten?

Een groots afscheid met veel gasten of een sober afscheid in kleine kring? U mag het zeggen. Wel is het verstandig om een goede inschatting te maken van de kosten zijn van de uitvaart die u voor ogen hebt, en te zorgen dat er voldoende geld is om zo’n uitvaart te bekostigen. Want de rekening voor de uitvaartkosten gaat naar de nabestaanden, en als u overlijdt zonder dat u over spaargeld of een uitvaartverzekering beschikt, kan dat voor hen een grote financiële last zijn. Staat er nu niet voldoende geld op uw rekening om de uitvaart te betalen? Dan is een uitvaartverzekering zeker aan te raden. U bent meteen verzekerd vanaf het moment van afsluiten.

We denken met u mee

Weet u nog niet precies wat u wilt? In een gratis en vrijblijvend voorregelgesprek helpen we u om inzicht te krijgen in uw wensen.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66