Leg uw uitvaartwensen vast

Nadenken over straks

Je eigen levenseinde en uitvaart zijn niet de leukste onderwerpen om over na te denken. Veel mensen stellen dit daarom uit. Ze weten nog niet wat ze willen als ze komen te overlijden en zoeken ook niet actief naar informatie. Hierdoor kan het gemakkelijk gebeuren dat iemand overlijdt zonder dat de nabestaanden zijn of haar wensen kenden. Dat is geen prettig idee.

Samen uw uitvaartwensen vastleggen

Wie zelf de regie wil over zijn of haar eigen uitvaart, is bij ons van harte welkom voor een kosteloos en vrijblijvend voorregelgesprek. In dat gesprek helpen we u om uw wensen te achterhalen en vast te leggen. Een voorregelgesprek is ook zinvol voor mensen die zicht willen krijgen op de kosten van een uitvaart en op zoek zijn naar een passende uitvaartverzekering.

Heeft u al duidelijke ideeën over uw eigen uitvaart? Wilt u worden begraven of gecremeerd? Wilt u thuis worden opgebaard of ergens anders? Welke muziek wilt u bij de afscheidsbijeenkomst? Hoe wilt u naar de begraafplaats of het crematorium gebracht worden? Een gesprek kan helpen om hierover helderheid te krijgen.

Wat vindt u belangrijk?

Sta eens stil bij wat voor u belangrijk is in het leven. Familie? Uw werk? Uw hobby? Reizen en de wereld ontdekken? Loopt u warm voor de natuur? Brengt u uw tijd het liefst door met goede vrienden? Wat voor u nú belangrijk is, geeft houvast bij het nadenken over wat u stráks wilt, als u er niet meer bent. Door hierbij stil te staan, kunt u zorgen dat uw afscheid past bij wie u bent en wat u waardevol vindt. Ook voor uw nabestaanden is het een zorg minder als zij bij het regelen van uw begrafenis of crematie op de hoogte zijn van uw uitvaartwensen.

Een afscheid is het vertrekpunt van herinneringen

Een goed afscheid is belangrijk voor nabestaanden om verder te kunnen gaan. Het markeert een nieuwe fase. Zo’n afscheid vraagt om aandacht en ruimte. Ruimte voor verdriet, maar ook ruimte voor het delen van verhalen, woorden, beelden, gevoelens en gedachten. Voor de een hoort bij zo’n uitvaart een persoonlijk afscheidswoord, de muziek waar u van houdt en een groots afscheid met veel bezoekers. De ander kiest voor een bijzondere rouwstoet, kindertekeningen of een intiem afscheid in uw favoriete kroeg. Om van uw uitvaart een bijzondere gebeurtenis te maken, zijn er vele mogelijkheden. Wij denken graag samen met u na over een afscheid dat bij u past en leggen uw wensen vast.

Uitvaartcodicil

Om uw uitvaartwensen vast te leggen, kunt u een uitvaartcodicil invullen. Dat is een  formulier waarop u aangeeft wat uw wensen voor de uitvaart zijn. Ook kunt u erop aangeven aan wie u bepaalde spullen van emotionele waarde wilt nalaten. Op het codicil moet een datum staan en elke pagina van het document moet zijn ondertekend, anders is het niet rechtsgeldig. U mag zelf weten waar u het uitvaartcodicil bewaart.

Na uw overlijden bespreekt de uitvaartverzorger de wensen die zijn vastgelegd met de nabestaanden. Deze wensen vormen het uitgangspunt bij het vormgeven van de uitvaart.

Vraag bij ons naar een gratis uitvaartcodicil (of klik hier om te downloaden). Hulp nodig bij het invullen? Vraag het ons!

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66

dleaweb10.jpg
Foto: Het Balloërveld, ©DLE Assen