Ideeën voor een persoonlijke uitvaart

Een afscheid kun je niet overdoen. Er is geen goed of fout. Tegenwoordig bepaalt u zelf welke persoonlijke invulling u aan een uitvaart geeft en welke plek tradities daarin innemen.
De mogelijkheden om op een goede, waardige manier afscheid te nemen van een overledene zijn eindeloos. 

Inspiratie opdoen

Met onze website, app, nieuwsbrieven, thema-avonden en andere activiteiten hopen we u te inspireren en te laten zien hoeveel ruimte er is voor een afscheid op úw manier. Heeft u de mogelijkheden verkend en weet u wat u wilt? Dan is het verstandig om uw wensen vast te leggen, zodat uw nabestaanden weten hoe u de uitvaart wilt, als u mocht komen te overlijden. Uw wensen bijstellen blijft uw hele leven mogelijk.

Begraven of cremeren, aula of clubcafé?

Allereerst kunt u zich afvragen of u begraven of gecremeerd wilt worden. De keuze voor begraven of cremeren is heel persoonlijk. Daarnaast mag u zelf bepalen waar u wilt worden opgebaard, waar de afscheidsbijeenkomst plaatsvindt, met welk vervoermiddel u naar de begraafplaats of het crematorium wilt worden gebracht enzovoorts. Er kan meer dan u denkt. 

Geef zelf vorm aan uw uitvaart

Met behulp van onze inspiratie-app en op de pagina’s Uitvaart regelen kunt u de mogelijkheden voor een uitvaart verkennen. Liever een persoonlijk gesprek? Ook dat kan. Onze uitvaartbegeleiders denken in een vrijblijvend gesprek graag samen met u na over uw wensen. Zij zijn uitstekend op de hoogte van alle mogelijkheden en hebben verschillende bijzondere uitvaarten meegemaakt. Daardoor kunnen ze u misschien op ideeën brengen die nog niet bij u waren opgekomen.

Uitvaartfilm of uitvaartfotografie

Een uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Het kan prettig zijn om achteraf foto’s of filmbeelden van het afscheid te kunnen bekijken. Fotografen en filmmakers die gespecialiseerd zijn in het maken van beelden bij uitvaarten, werken op een onopvallende en integere manier. Vindt u dat bepaalde zaken niet door de camera moeten worden vastgelegd? Dan kunt u dat overleggen met de fotograaf of filmer. 

Samen nadenken over uw wensen ? Maak een afspraak voor het bespreken van uw wensen.

Overlijden melden?

24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (0592) 40 65 66

dleaweb8.jpg
Foto: Boswachterij Schoonloo, ©DLE Assen