Bel bij overlijden 0592 - 406 566
Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor leden en niet-leden

Over De Laatste Eer Assen

U staat niet alleen
Wij geloven in de kracht van saamhorigheid. Een hand op je schouder. Koffie. Een pan soep. Een luisterend oor. Durven doorvragen. Verhalen delen, herinneringen ophalen. Er voor elkaar zijn als het erop aankomt. Want dat schept ruimte en aandacht voor een goed afscheid.

‘Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering’ – Salvador Dali

Een afscheid sluit een periode af. De onomkeerbaarheid van het afscheid kan weemoedig maken of intens pijnlijk en verdrietig zijn. Tegelijk is het afscheid ook een vertrekpunt, een nieuw begin. Een begin van het leven zonder de mens met wie je verbonden was. Maar ook het begin van herinneringen.

Herinneringen kunnen pas ontstaan als iets voorbij is. De verhalen, woorden, beelden, gevoelens en gedachten worden een waardevol bezit. ‘Erfenissen’ om te koesteren, monumenten van blijvende waarde. Afscheid dat de aandacht krijgt die het nodig heeft, markeert een nieuwe fase en schept ruimte om verder te gaan.
Coöperatief gedachtegoed
Omdat wij geloven in het belang van goed afscheid nemen, zorgen wij voor de aandacht en ruimte die zo’n afscheid vraagt. Samen. We zien om naar elkaar en zorgen voor elkaar. Wie we ook zijn en wat er ook gebeurt. Want samen staan we sterker.
Vanuit deze coöperatieve gedachte kan De Laatste Eer Assen het volgende voor u betekenen:
Verzorging en uitvaartbegeleiding
Als iemand die dichtbij je stond overlijdt, word je niet alleen geconfronteerd met emoties, maar moet er ook veel worden geregeld. Onze uitvaartbegeleiders maken u wegwijs en helpen u om het afscheid vorm te geven. En onze verzorgers zorgen ervoor dat de overledene er zoveel mogelijk uitziet zoals u hem of haar bij leven kende. 
Eigen locatie voor opbaring en afscheid
Wie ons pand aan de Pottenbakkerstraat in Assen betreedt, komt onverwacht in een sfeervol aangeklede ontmoetingsruimte terecht, die ook geschikt is voor een afscheidsdienst en/of een nazit tot 40 personen. Daarnaast beschikken we over intieme ruimtes waarin een overledene kan worden opgebaard. Nabestaanden krijgen een eigen sleutel, zodat ze dagelijks van 9 tot 21 uur binnen kunnen komen lopen wanneer zij maar willen.
Zorg voor later
Allemaal krijgen we te maken met afscheid. We weten alleen niet wanneer. Bij De Laatste Eer Assen kunt u zich voor een gunstig contributiebedrag verzekeren, zodat uw nabestaanden bij uw overlijden niet voor onaangename verrassingen komen te staan. We zijn een vereniging zonder winstoogmerk. Eventuele winst gaat naar de leden. Samen zorgen we er zo al sinds de oprichting in 1931 voor dat al onze verenigingsleden zeker zijn van een waardig afscheid.
Samen de regels bepalen
Omdat we een vereniging zijn, nodigen we onze leden uit om mee te denken en mee te beslissen. Elk verenigingslid heeft een stem in de Algemene Ledenvergadering, het hoogste beslissingsorgaan van de Laatste Eer Assen. Zo zijn we samen verantwoordelijk voor de koers van DLE Assen.
Ons team
Een mooi afscheid, de juiste uitvaartverzekering: het begint met aandacht. Luisteren en doorvragen. Een gesprek van mens tot mens. Ons team bestaat uit uitvaartbegeleiders, verzorgers, ondersteunend medewerkers en bestuursleden, die allemaal heel bewust voor dit vak gekozen hebben en zich sterk betrokken voelen bij de verenigingsleden.
Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.
Geboortedatum
Verzekerd eindbedrag
2.250,00

Je bent te jong. Als jouw ouders een verzekering bij DLE Assen hebben dan ben jij gratis meeverzekerd!

Je bent 79 jaar of ouder. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Offerteformulier